Vic viurà el Campionat de Catalunya de Trial

22/04/2024
Trial

Vic viurà el Campionat de Catalunya de Trial

El dimecres 1 de maig, coincidint amb la festivitat del Dia del Treball, Vic acollirà el Campionat de Catalunya de Trial 2024, la cita més important de la temporada per al trial català. El Campionat es disputarà per a totes les categories d’infantils a elits i la jornada també tindrà espai per a les categories de promoció, a partir de prebenjamins, que disputaran els Campionats de Catalunya de Clubs.

Un circuit de primer nivell mundial
La cita, que serà una prova de categoria internacional UCI C1, es disputarà al prestigiós circuit de Mas de Bigues. El circuit osonenc és un dels més prestigiosos del món, amb una instal·lació que fa més d’una dècada que disposa d’un espai fix per a la practica del trial i que es va renovar completament el 2021 per acollir els Campionats del Món de l’especialitat. A més, les últimes temporades també ha estat seu de la prova inaugural de la Copa del Món de Trial i acull anualment el prestigiós Gran Premi Ciutat de Vic, que enguany també servirà com a preparació el diumenge 28 d'abril com a prova de tancament de la Copa Osona, repetint categoria internacional.

La seu del Trialsport Club Esportiu Osona, entitat organitzadora del Campionat, compta amb cinc zones de competició, tres d’elles amb obstacles de pedra sobre terreny irregular i dues amb elements de formigó, formant un circuit molt exigent físicament i de gran espectacularitat per al públic.

Eloi Palau i Alba Riera defensaran títol
Els defensors del títol a Vic seran Eloi Palau i Alba Riera, que l’any passat es van enfundar el mallot de campió de Catalunya en una prova disputada a les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès. Palau, que el 2023 va guanyar el Campionat vestint el mallot irisat de campió del món, buscarà aquest any el seu quart títol català absolut de manera consecutiva. Alba Riera, en canvi, es va estrenar l’any passat a la màxima categoria i aquest any lluitarà per al seu segon títol després d’una temporada en què amb només 15 anys va aconseguir podis al Mundial, la Copa del Món i el Campionat d’Europa.

Campionat de Catalunya de Clubs
Les categories elit, màster, sub 23, júnior, cadet i infantil es jugaran els Campionats de Catalunya en una jornada que arrencarà a les 8h del matí i coronarà els nous campions catalans. Les categories aleví i principiants, per la seva banda, tindran classificació i podi amb resultats que puntuaran per a la classificació de clubs, mentre que benjamins i prebenjamins seran categories participatives que puntuen per a la classificació de clubs.

Tots els clubs sumaran un punt per a cada corredor participant i, a més, es repartiran 5, 3 i 2 punts als tres primers classificats de les categories principiant, aleví i infantil, fent una classificació final que coronarà a un club com a Campió de Catalunya de clubs.