Eloi Palau i Vera Barón dominen la Copa Osona de Folgueroles

12/04/2021
Trial

Eloi Palau i Vera Barón dominen la Copa Osona de Folgueroles

Gairabé 190 riders van participar aquest diumenge a les zones naturals de gran nivell que protagonitzaven la segona data de la Copa Osona de trial 2021 disputada a Folgueroles, que es va celebrar amb èxit sense especials inclemències meteorològiques amb victòries per al català Eloi Palau i Vera Barón, que repetia el seu triomf inicial a Calldetenes.

La jornada de diumenge s'iniciava a les 8.00 del matí amb les categories R3 i Aleví, on els riders havien de completar dues voltes a les cinc zones preparades a l’entorn de l’ermita de la Damunt i en el paratge del bosc de can Clotet. Unes zones naturals de gran nivell que presentaven una especial dificultat per aquells que habitualment entrenen en circuits d'estil parc. Els següents en entrar al circuit han estat els R2, Open Blau i Open Negre.

A les 11.30 s'ha donat el tret de sortida de R2, principiant i Elit femení en el que figuraven entre d'altres la guanyadora de la prova inaugiral disputada a Calldetenes i també a Folgueroles, Vera Barón. La rider de Guadalix de la Sierra ha completat les dues voltes aconseguint el màxim de punts en cada zona, 50, sumant així un total de 500 punts. La francesa Nina Vabre ha obtingut la segona posició 50 punts per darrere de Barón. Ha completat el podi la rider de l'escola de trial Òrrius, Laia Esquís, que ha aconseguit sumar 380 punts.

El torn dels elit masculins ha estat al punt del migdia, si bé l'escalfament ha estat ja un bon espectacle pel públic assistent. A la línia de sortida figuraven riders internacionals com Eloi Palau, Alejandro Montalvo o el francès Louis Grillon. Palau ha mostrat un bon estat de forma des de bon començament, aconseguint 220 punts a la primera volta, essent l'únic participant que ha completat ambdues vegades la zona u i els seus complicats passos amb la puntuació màxima. En la segona volta el de Viladrau ha millorat en la complicada zona dos aconseguint quaranta punts, i obtenint un total de 450 punts en el còmput total de la prova donant-li la victòria. Amb una diferència de 80 punts s’ha situat rider de Jitsie Alejandro Montalvo. Completava el podi el francès Louis Grillon, a només 20 punts de Montalvo.

Una jornada de bon trial amb zones de gran nivell, amb dificultats tècniques per fullaraca, terra, arrels i sobretot molt físiques, on els riders no només s'havien d'esforçar per treure uns passos exigents i complicats, sinó que les zones exigien un sobreesforç per la dificultat que suposava la longevitat d'aquestes. Aquesta era la segona prova de la Copa Osona i el protocol COVID que s'ha establert ja s'ha consolidat. Els participants i acompanyants tenen clar el funcionament en termes de franges horàries i en termes de visualització de la realització de les proves. Dani Parramon, director de la Copa Osona afirmava: "Les franges horàries han estat un encert pel protocol COVID, però també en l'àmbit organitzatiu, fent la prova més àgil i fluida, ha estat un encert"

La Copa Osona fa una aturada fins al 19 de juny, moment en el qual es celebrarà el Trofeu Internacional Ciutat de Vic. La propera cita del calendari FCC serà el dia 25 d'abril a Ripoll, amb la primera prova de la Copa Catalana, les inscripcions per aquesta prova, disponibles a www.ciclisme.cat, finalitzen el dissabte 17 d'abril.