La Copa Osona es tanca vivint el millor trial europeu a Vic

30/06/2019
Trial

La Copa Osona es tanca vivint el millor trial europeu a Vic

La darrera prova de 20a edició de la Copa Osona, celebrava aquest dissabte 29 de juny a les instal·lacions del Mas d'en Bigues de Vic presentava dues novetats importants: en primer lloc, la categoria UCI C1 per la que s'internacionalitzava la prova, i en segon lloc l'aplicació, del reglament de la Copa del Món pel qual la puntuació és acumulativa en les cinc zones. Més de 200 participants es reuniren a primera hora del dissabte per fer el reconeixement de les zones, un total de 5 que els riders havien de completar dues vegades. 

A les 9.00h es donava la sortida a les proves R1, R2, R3, Màster, Alevins, Opens, Principiants, Benjamins i Pre Benjamins. L’horari d’aquestes proves es va veure modificat per l’onada de calor, que va ser també una de les protagonistes de la jornada de dissabte. A les 12.30h es va iniciar sota un sol de justícia, l'entrega dels premis a les categories disputades durant la matinal. La jornada seguia a les 16.00h amb el reconeixement de les zones per part de l'elit femení i masculí. Entre els assistents figuraven reconeguts riders internacionals, és el cas de l'equip francès que arribava a l'espectacular circuit vigatà en cerca dels punts UCI i també amb la voluntat de mesurar-se abans de l'imminent inici de la Copa del Món, prova a la qual es donarà el tret de sortida diumenge 7 de juliol a Austria.

Un total de 24 elits masculí i 5 elits femení d'entre els que destaquen la participació en categoria femenina de Manon Basseville, campiona de França i 2a en rànquing internacional, la catalana Alba Hidalgo, 5a en el rànquing internacional i la madrilenya Vera Barón. La prova masculina comptava amb la participació de riders de primer nivell internacional. És el cas de l'alemany Dominik Oswald, 3r del món, Sergi Llongueras, subcampió mundial de roda 26", Nicolás Vallée 1 del món 26", el que fou tres vegades campió del món 26" Vincent Hermance, Eloi Palau campió del món junior 2016 i 4t campió del món, Pol Tarrés, sisè en el rànquing internacional i Noah Cardona 8è del món.

Una hora i mitja més tard es coneixien els finalistes que disputarien a continuació les finals del Trofeu Ciutat de Vic. En categoria femenina les millors riders van estar: Manon Basseville, Alba Hidalgo i la jove Vera Barón, que ja havia començat la temporada dominant al Trofeu Ciutat de Barcelona. Les tres participants van completar una sola volta de les cinc zones de la Copa Osona. La victòria va ser per Barón, seguida per la francesa Manon Basseville, mentre completava el podi la catalana Alba Hidalgo. 

A continuació es va disputar la final masculina amb els 6 millors riders de la jornada: Eloi Palau, Sergi Llongueras, Dominic Oswald, Vincen Hermance, Pol Tarrés i Nicolàs Vallée. En categoria masculina es va viure una animada final on el podi no es decidí fins a la darrera zona, on Pol Tarrés va completar amb 60 punts. Completava el podi dos membres de l’equip francès que van participar en la prova coincidint amb el seu stage a Catalunya i per preparar la Copa del Món que comença dissabte 7 de juliol a Austria: Nicolás Vallée en 2a posició i Vicent Hermance en el 3r caixó del podi.

La victòria final de la Copa Osona ha estat per Domènec Lladó, qui arribava a la prova amb tres punts d’avantatge sobre el 2n classificat Jordi Araque. Una distància que Lladó va saber augmentar, completant la copa amb 93 punts, quatre per sobre d'un Araque amb 89 punts. Completava el podi Toni Guillén. L’entrega de premis va comptar amb l’assistència de Toni Reig, director del Consell Català de l’Esport i l’Activitat Física, Pere Ponts, diputat adjunt d’esports de la Diputació de Barcelona, Josep M. Roca, regidor d’esports de l’ajuntament de Vic i Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme. Tots ells coincidien en la importància d’esdeveniments esportius internacionals i en la voluntat de potenciar-los.