L'Esquirol acull diumenge els Campionats de Catalunya de Trial 2019

30/04/2019
Trial

L'Esquirol acull diumenge els Campionats de Catalunya de Trial 2019

Els Campionats de Catalunya de Trial 2019 tindran lloc el diumenge dia 5 de maig a l’Esquirol. La prova més important de l’any dins el calendari de la Federació Catalana de Ciclisme es portarà a terme dins el programa d’esdeveniments del Cabrerès BTT i serà organitzada per la Unió Ciclista Vic, el Trialsport Club Esportiu Osona i l’Ajuntament de l’Esquirol.

L’Esquirol, situat en el magnífic paratge del Collsacabra, reunirà els millors esportistes absoluts de l’especialitat. Enguany Sergi Llongueras (número 4 en el rànquing UCI i millor ciclista català de l'any 2018) no podrà defensar el títol obtingut l’any passat a Gualba, ja que el maresmenc està encara en fase de recuperació de la seva operació al genoll. L’absència de Llongueras obre tot un ventall d’aspirants per substituir-lo. El títol de Campió de Catalunya 2019 es debatrà per una banda entre els osonencs Eloi Palau, qui va ocupar la segona posició l’any passat, un Jordi Araque que fou quart o Martí Aran, que en el seu darrer any com a junior l’any passat es va penjar la medalla d’or.

Qui també entrarà en aquesta pugna pel títol català és el barceloní Pol Tarrés, el maresmenc Domènec Lladó o el terrassenc Joan Torres. Pel que fa als júniors, els aspirants amb més possibilitats per obtenir el títol són Toni Guillén i Martí Vayreda.

Les zones que decidiran els campions d’enguany es trobaran totes situades al parc de la Pollancreda i en el camí que porta a la Font de l’Escudella. Seran un total de cinc zones naturals on els participants hauran de fer-les tres vegades. La prova acollirà totes les categories d’edat des dels elit fins els pre-benjamins i es disputaran a partir de les 9h en diferents franges horàries al llarg del matí. La prova elit tindrà el seu inici a les 11:30h. Comptant amb la categoria d’elit tindrem també les categories de màsters (30 i més), sub23 (19 a 22 anys), juniors (17 i 18 anys), cadets (15 i 16 anys).

La cita catalana no descuida la base i comptarà amb les categories d’infantils (13 i 14 anys), d’alevins (11 i 12 anys), de principiants (9 i 10 anys), de benjamins (7 i 8 anys) i de pre benjamins (5 i 6 anys). Enguany la Federació Catalana de Ciclisme ha establert les categories d’infantil femení (12 a 15 anys) i d’aleví femení (9 a 11 anys).

  • Per participar a la prova cal inscriure’s al web del club organitzador www.trialsport.es, el preu és de 26€. La inscripció s'obrirà el dia 26/04/2019 i estarà oberta fins les 24:00 del dia 02/05/2019.