Ripoll es prepara per acollir el Campionat de Catalunya de Trial

13/05/2023
Trial

Ripoll es prepara per acollir el Campionat de Catalunya de Trial

Ripoll acollirà el diumenge 21 de maig el millor trial català amb la disputa del Campionat de Catalunya de Trial 2023 per a totes les categories des d’infantils fins a elit. La jornada també acollirà proves d’alevins, principiants, benjamins i prebenjamins, que en aquestes categories es jugaran els Campionats de Catalunya de clubs. La prova més important de l’any dins el calendari de la Federació Catalana de Ciclisme es portarà a terme a les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès.

Ripoll reunirà els millors esportistes absoluts de l’especialitat. El vigent campió del món absolut Eloi Palau defensarà el títol obtingut fa un any a Sant Antoni de Vilamajor malgrat no estar completament recuperat de la lesió al seu genoll. En una situació similar es troba l'altra defensora del títol, Laia Esquís, a qui una forta caiguda que va tenir entrenant a mitjans de març l’ha obligat a mantenir-se apartada de la competició. El dubte en l’estat de forma dels vigents campions obre el ventall d’aspirants per substituir-los.

En l’apartat masculí, el vencedor de la primera prova de Copa Catalana Sergi Llongueras, Nil Benítez o Martí Riera i en el femení Alba Riera, l'any passat campiona infantil i que aquest any ja ha destacat en categoria elit i ha aconseguit la seva primera victòria en una prova de la Copa del Món UCI,  Andrea Pérez o Paula Cuesta poden ser els favorits i favorites en ocupar el podi després d’haver ocupat les primeres posicions a la Copa Catalana de Torredembarra.

Les zones de la competició
Les zones que decidiran els campions d’enguany es troben totes a les instal·lacions de l'Avellaneda, una instal·lació amb una gran varietat de zones tipis “park” que combina molt bé els obstacles amb elements naturals tals com les pendents de terra, donant un al·licient a la prova pel fet de considerar-se com a terreny mixt entre natural i artificial.

Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès
El Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès va obrir les seves portes l’any 2007 i per ell han passat esportistes tals com Rafa Tibau, Oriol Roca, Eloi Paré, Sergi Llongueras, Jordi Araque, Eloi Palau, Martí Riera tots ells amb brillants resultats en la seva carrera esportiva. Actualment hi resideixen Laia Esquí, Martí Rusiñol i Nina Vabre els quals els podrem veure en acció aquest diumenge, demostrant que segueix sent una instal·lació clau en la formació i tecnificació del ciclisme català.

La prova acollirà totes les categories d’edat des dels elit fins els pre-benjamins i es disputaran a partir de les 9h en diferents franges horàries al llarg del matí. Les proves elit tindran el seu inici a mig matí. Comptant amb les categories d’elit hi haurà també les categories de màsters (30 i més), sub23 (19 a 22 anys), juniors (17 i 18 anys), cadets (15 i 16 anys).

Campionat de Catalunya de clubs
La cita catalana no descuida la base i comptarà amb les següents categories: infantils masculí (13 i 14 anys), infantil femení (12 a 15 anys), aleví masculí (11 i 12 anys), aleví femení (9 a 11 anys). principiants (9 i 10 anys), benjamins (7 i 8 anys) i pre benjamins (5 i 6 anys). Des de l’any passat la Federació Catalana de Ciclisme va establir la classificació de clubs per tal de fomentar la participació de nens i nenes en els Campionats de Catalunya. Aquesta classificació es determinarà per la participació de les categories de pre benjamins, benjamins, principiants, alevins i infantils, i per les places de podi a les categories de principiants, alevins i infantils.

Les inscripcions per al Campionat de Catalunya de Trial s’han de fer en el següent enllaç i es tancaran el dimarts 16 de maig a la mitjanit.