Ripoll, primera parada de la Copa Catalana de Trial 2021

22/04/2021
Trial

Ripoll, primera parada de la Copa Catalana de Trial 2021

Les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès acolliran la primera prova de la Copa Catalana de Trial d'aquesta temporada 2021. En l'edició 2020, Ripoll va acollir els Campionats de Catalunya a finals d’agost després de la cancel·lació total de la temporada a causa de la pandèmia. La primera prova de la Copa Catalana comptarà amb un total de 190 inscrits vinguts de tot el territori: Aragó, Catalunya, Madrid, Navarra, País Basc, València, també de França i Suïssa: un cartell de luxe.

En un ampli ventall de riders d’elit destaquen el francès Nico Vallée, número 1 en el rànquing mundial elit 26" i medalla de plata en el Mundial 2019, Borja Conejos, número 1 del rànquing mundial elit 20" i guanyador de la Copa del Món 2019. Entre les noies cal destacar a Vera Barón, guanyadora de la Copa del Món 2019 que ja ha estat protagonista en les primeres dates del trial català d'aquest 2021. En aquesta ocasió s'haurà de lamentar l’absència d’Eloi Palau, que causarà baixa degut a una petita lesió en un entrenament.

El Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès va obrir les seves portes l’any 2007 i per ell han passat esportistes tals com Rafa Tibau, Oriol Roca, Eloi Paré, Sergi Llongueras, Jordi Araque o Eloi Palau, tots ells amb brillants resultats en la seva carrera esportiva. Actualment hi resideixen Nil Benitez, Martí Riera i Virgina Rusca que els podrem veure en acció aquest diumenge. La competició es portarà terme a les instal·lacions de l'Avellaneda, una instal·lació amb una gran varietat de zones tipis “park” que combina molt bé els obstacles amb elements naturals tals com les pendents de terra, donant un alicient a la prova pel fet de considerar-se com a terreny mixt entre natural i artificial.

Els riders es trobaran un total de cinc zones que les hauran de fer dues vegades.

Protocol COVID
L’espai de competició estarà encerclat i només es permetrà l’accés als esportistes en el seu horari de cursa. Els assistents no se’ls permet l’accés dins l’espai de competició, exceptuant les categories de benjamins i pre-benjamins on només podrà haver-hi un assistent per participant. Des de l'organització es demana molta prudència i responsabilitat a tots els esportistes i assistents si es vol continuar tenint proves esportives. Cal assistir a la prova amb el mínim d’acompanyants possible, arribar 30 minuts abans de la sortida i marxar després de finalitzar la prova

A fi de garantir les mesures de prevenció de la COVID la prova començarà a les 8h del matí i es desenvoluparà seguint diferents franges horàries segons les categories. Cap altra categoria començarà si la que li va abans encara no ha finalitzat, per la qual cosa els horaris són estimats i poden tenir alguns retards. El lliurament de premis es realitzarà al finalitzar cada categoria i només els tres primers classificats seran cridats. Consultar aquí els horaris.

Enguany, la Copa Catalana comptarà amb un total de quatre proves una d’elles internacional. Ripoll inaugura la competició aquest diumenge dia 25. La seguirà la prova de Torredembarra el dia 16 de maig. Posteriorment, Barcelona acollirà el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, categoria UCI Hors Class, el dia 29 de maig i finalment a Sant Antoni de Vilamajor concluirà  la Copa Catalana el dia 6 de juny.

Copa Catalana Trial 2021: