Ripoll, segona cita de la Copa Catalana de Trial aquest diumenge

21/04/2022
Trial

Ripoll, segona cita de la Copa Catalana de Trial aquest diumenge

El Centre de Tecnificació de l’Avellaneda de Ripoll acollirà el diumenge 24 d’abril la segona prova de la Copa Catalana de Trial 2022 de les tres cites puntuables. Hi seran presents un total de 140 riders inscrits en 14 categories procedents de diferents punts del territori, majoritàriament de Catalunya, i alguns procedents de La Rioja, País Basc i també de França, Itàlia, Regne Unit i Brasil.

Un dels principals atractius de la prova serà seguir l’evolució de l’equip nacional italià, que es troba a terres catalanes preparant la temporada i que presentarà una alineació formada per quatre riders a la categoria Elit masculí: Alessandro Allegretti, Diego Bani, Marco Bonalda, Pietro Maroni i dos riders a la categoria R1 amb els joves Lorenzo Castelnuovo i Diego Crescenzi. Tindran com a principals rivals a la victòria a l’osonenc Eloi Palau, que arriba a Ripoll com a rider a batre a la Copa Catalana després d’un bon inici de temporada, l’olotí Martí Vayreda, l’experimentat Domènec Lladó i el Campió del Món de l’any 2019, Sergi Llongueras. Tampoc faltaran a la cita els joves Nil Benítez, Martí Riera, Martí Yélamos, Josep Sabé i Toni Guillén.

En la categoria Elit femení, la presencia internacional vindrà de la mà de les joves franceses Nina Vabre i Jouy Maïlys, que lluitaran per la victòria amb les catalanes Laia Esquís i Mònica Castellà. Completaran la competició les categories Màster, R1, R2 i R3, i les dels més petits: Principiant, Aleví, Open Blau, Open Blanc i Open Negre, Pre-Benjamí i Benjamí. Recordem que les categories pre-benjamí i benjamí es disputaran en el format de proves participatives enlloc de proves competitives, sense classificació final, mentre que a principiants, alevins i opens hi haurà classificació i podi però no arrossegament de punts amb les altres proves.

Centre de Tecnificació de l’Avellaneda
La prova es disputarà al Centre de Tecnificació Esportiva de l’Avellaneda, seu del Centre de Tecnificació FCC que té obert el seu periode de preinscripció pel pròxim curs, una instal·lació amb una gran varietat de zones tipus “park” que combina els obstacles amb elements naturals com pedres i pendents de terra amb d’altres de formigó i travesses, en un terreny mixt entre natural i artificial. Com és habitual, els participants hauran de fer dues voltes a un circuit de cinc zones. El Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès ja va ser seu de la prova inaugural de la Copa Catalana de Trial l’any 2021 i dels Campionats de Catalunya de 2020. És una instal·lació que va obrir les seves portes l’any 2007 i per ella hi han passat esportistes destacats de l’esport del trial com Rafa Tibau, Oriol Roca, Eloi Paré, Sergi Llongueras, Jordi Araque, Eloi Palau, Martí Riera o Martí Vayreda.

Segona prova de la Copa Catalana de Trial
La cita de Ripoll és la segona del calendari de la Copa Catalana de Trial 2022 després de la disputada a Torredembarra (Tarragona) el passat 20 de març. La competició es tancarà el 3 de juliol a Vallgorguina (Barcelona) on es proclamaran els guanyadors i guanyadores de l’edició 2022.