Taradell donarà el tret de sortida a la temporada catalana de Trial

27/01/2024
Trial

Taradell donarà el tret de sortida a la temporada catalana de Trial

La temporada catalana de trial arrencarà oficialment el diumenge 4 de febrer amb la primera prova de la Copa Osona de Trial, que es disputarà a Taradell. El calendari osonenc, organitzat pel Club Esportiu Trialsport, celebra enguany 25 edicions i ho farà amb cinc proves puntuables a Taradell, Olost, Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles i el prestigiós Gran Premi Ciutat de Vic. Al llarg d’aquestes 25 edicions, la Copa Osona ha viscut 132 proves en 12 municipis diferents i ha comptat amb més de 4.500 participants.

La cita que obrirà la temporada a Taradell es disputarà a l’entorn de l’ermita de Sant Quirze de Subiradells, amb un circuit que obrirà les portes a partir de les 9 del matí amb la primera prova programada. La jornada reunirà totes les categories excepte l'elit masculina, que no estarà present a Taradell i obrirà la temporada el 25 de febrer a Olost. Les inscripcions estaran disponibles fins el dimarts 30 de gener a la mitjanit.

Seguint la línia marcada el 2023, les categories prebenjamins i benjamins mantindran el format de proves participatives, mentre que totes les categories a partir de principiants tindran la seva corresponent classificació, podi i arrossegament de punts per a la classificació final de la Copa Osona. A més, una de les novetats del calendari de trial d’aquest 2024 és que tots els participants que prenen part a les proves de la Copa Osona obtindran punts per a la Copa Catalana de Trial.

El certamen osonenc tornarà a ser un punt de trobada per al millor trial català i assegura bona participació i un gran espectacle en totes les proves. En l’edició de 2023, els campions de la general final van ser la subcampiona d’Europa i bronze mundialista Alba Riera i el també bronze mundialista Martí Vayreda.