Vic corona Eloi Palau i Alba Riera com a campions de Catalunya de Trial

01/05/2024
Trial

Vic corona Eloi Palau i Alba Riera com a campions de Catalunya de Trial

El circuit de Mas de Bigues de Vic (Osona) ha celebrat aquest dimecres 1 de maig al matí els Campionats de Catalunya de Trial per a totes les categories i ha tornat a coronar els riders locals Eloi Palau i Alba Riera com a campions de Catalunya absoluts, revalidant els títols que tot dos havien aconseguit fa un any a Ripoll.

La matinal de trial ha arrencat a les 9 del matí a les instal·lacions de Trialsport amb la disputa simultània de les categories de formació al circuit petit i les categories júnior, sub 23 i elit al circuit principal, en una prova que per a les categories elit era de nivell internacional UCI C1. Més de 160 participants s’han citat a la capital osonenca, que vivia la segona prova internacional en tan sols tres dies, però en aquest cas ho feia en sec i amb el sol com a protagonista meteorològic.

Àlex Massó (CT Sant Pere de Torelló), en categoria sub 23, i Víctor Pérez (CC Trencacames), en júniors, han aconseguit els primers mallots de campió de Catalunya de la jornada. Minuts després, començaven el circuit les riders elit femenines. Alba Riera (Trialsport), que venia de guanyar diumenge al Gran Premi Ciutat de Vic, ha patit una caiguda a l’entrenament que li ha impedit mostrar el seu millor nivell, però malgrat tot ha revalidat el títol de campiona de Catalunya que ja havia aconseguit el 2023.

L’osonenca de tan sols 16 anys ha anat de menys a més i, després d’una primera volta en la qual ha aconseguit 180 punts, ha tancat la segona amb 250, que li han donat el segon lloc a la prova i el títol de campiona catalana: «He tingut una petita caiguda a l’escalfament i no he començat molt bé, però al final ho he pogut recuperar a la segona volta i estic molt contenta de com ha anat i d’aconseguit el Campionat de Catalunya». Per davant seu, la campiona d’Europa Vera Barón (CC Trial Guadalix de la Sierra) s’ha alçat amb la victòria a la prova internacional, i la francesa Nina Vabre (Horizon Montluçon) ha estat tercera. En el podi del Campionat de Catalunya, Andrea Pérez (CC Trencacames) i Laia Esquís (CC Escola Trial Òrrius) han acompanyat a Riera.

La competició elit masculina s’ha disputat en dos grups per separació alfabètica. Eloi Palau (Trialsport), que ha estat del segon grup en participar, ha fet bons els pronòstics i ha revalidat el Campionat de Catalunya per quarta edició consecutiva. El que va ser campió del món el 2022 venia en un bon estat de forma després de guanyar el Gran Premi Ciutat de Vic i la Copa Osona i no ha donat opcions als seus rivals catalans: «A la tercera zona he tingut una caiguda que m’ha descol·locat una mica, però he guanyat el Campionat de Catalunya, que era l’objectiu, per tant estic content». Martí Riera (Trialsport) i Domènec Lladó (CBCD Torredembarra) han completat el podi

Palau, però, no ha pogut aconseguir el doblet a casa i s’ha hagut de conformar amb la tercera posició general de la prova. La victòria internacional ha estat per al campió del món Alejandro Montalvo (Btzentro), que després de ser tercer diumenge s’ha pogut refer per aconseguir el triomf a la segona prova osonenca. En la segona posició del podi ha repetit Julen Sáenz (CDC Trialbizikleta) i Daniel Barón (CC Trial Guadalix de la Sierra) s’ha tornat quedar a les portes del podi amb una nova quarta posició.

En les categories més petites, Max Ballesté (CC Trencacames) ha aconseguit el títol cadet i Àlex Rodríguez (Cañas Trial Academy) i Yun Vilajosana (CT Sant Pere de Torelló) són nous campions infantils. Les categories principiants i alevins han tingut classificació però no atorgaven títol de campió català i benjamins i prebenjamins han disputat proves participatives.

Campions de Catalunya de Trial:

  • Elit: Eloi Palau i Alba Riera (Trialsport)
  • Sub 23: Àlex Massó (CT Sant Pere de Torelló)
  • Júnior: Víctor Pérez (CC Trencacames)
  • Cadet: Max Ballesté (CC Trencacames)
  • Infantil: Àlex Rodríguez (Cañas Trial Academy) i Yun Vilajosana (CT Sant Pere de Torelló) 
  • Classificacions completes