Èxit en la disputa dels Campionats de Catalunya CRI cadet, júnior, màster i paraciclisme

27/04/2019
Carretera

Èxit en la disputa dels Campionats de Catalunya CRI cadet, júnior, màster i paraciclisme

Gairebé 250 ciclistes s'han reunit aquest dissabte a l’Hospitalet de l’Infant per la disputa dels Campionats de Catalunya CRI per les categories cadet, júnior, màster i paraciclisme. Un recorregut de amb sortida i arribada a la Via Augusta de la localitat tarragonina amb un important tram que posava a prova la capacitat rodadora dels ciclistes amb carretera exposada al vent i unes condicions immillorables per la pràctica del ciclisme han donat lloc a una gran matinal, organitzada per Promoevents.

La jornada començava amb la disputa dels títols cadet i màster 60, que s’emportava Salvador Gálvez (Galvesport). Per la seva banda Santi Sala (Club Ciclista Bas) i Eduard Vergés (RR Bikers Club), campions màster 50 i 40 respectivament, marcaven els millors temps de la segona tanda de ciclistes, sent els dos més ràpids que el campió júnior, Adrian Ferrer (Transluján-CC Mollet), superant per centèssimes a David Parrondo (Tot net-Terrassa) i deixant a Gerard Bofill (Kometa Cycling) en la tercera posició del podi de la categoria.

Entre els cadets, un Martí Hidalgo (Tot net-Terrassa) revalidava el seu títol aconseguit com a ciclista de primer any la temporada passada a Sant Julià de Vilatorta una setmana després de sumar dues medalles col·lectives als Campionats d’Espanya de pista, recorrent els 8,4km de recorregut amb un temps de 12:02. El garrotxí ha superat superant per 17 segons al seu company de selecció a Tafalla, David Peñaranda (Autorcars Sagalés) i a Sergi Darder (Quadis-Trek).

Per la seva banda, entre les fèmines, la cadet Júlia Borràs (Penya Ciclista Mont-roig) s’imposava davant de Monica Calero i Carla Fresneda, del Tot net-Terrassa, mentre que la líder de la Copa Catalana, Nerea Ruiz (Hyundai Koryo Car), era la única participant júnior fèmina. En les dues categories, el títol català es definirà a Súria el proper 25 de maig. Per altra banda, el proper dimecres, els cadets masculins tindran una nova jornada clau de la temporada amb la disputa del Campionat de Catalunya de ruta al Trofeu Primavera d’Olot.

A la segona tanda de ciclistes també s’han decidit els títols de ciclisme adaptat, coronant a l’històric Juanjo Méndez (GN6), primer català entre els participants de paraciclisme i que s’emportava en mallot de campió de Catalunya en una cursa on s’imposà José Luis Agapito (Hyundai Koryo Car). Entre els handbikers, el més ràpid era Martín Berchesi (Meridia), de categoria MH4, per davant de Sergio Garrote (Sunrise-Quadis), medallista mundial de categoria MH2 en plena cursa cap als Jocs Paralímpics, i José Francisco Navas (BDN 5311), MH3.

Els elits i sub23, tot i no tenir avui el seu Campionat de Catalunya (que seran el proper 25 de maig a Súria) també han pogut participar, sent el vigent campió de Catalunya sub23 de la modalitat Modest Capell (Team Compak) el més ràpid amb un gran temps de 20:50, a gairebé 49km/h de mitjana sobre el mateix recorregut de 17km dels elits corrien on corrien els màster 30, amb el triomf i campionat català d’Iñaki Martínez (Lizarran Reus) davant el seu company d’equip Héctor Abad.
Per últim, la fèmina més ràpida era Lydia Marta Castro (Biking Point), en aquest cas participant a la segona sortida amb 12,5 quilòmetres de recorregut.

Campions de Catalunya CRI 2019: