El Trofeu Primavera d'Olot coronarà dissabte el campió de Catalunya cadet

27/04/2021
Carretera

El Trofeu Primavera d'Olot coronarà dissabte el campió de Catalunya cadet

Aquest dissabte 1 de maig, el Trofeu Primavera d'Olot retorna a les seves dates tradicionals i ho farà amb la disputa de la seva 41ª edició. La prova que organitza el Club Ciclista Olot Infantil, que des del 2016 té el seu escenari a l'exigent final de Batet de la Serra, viurà aquest 2021 una matinal de doble cursa que serà escenari del Campionat de Catalunya cadet de fons en carretera i de la quarta prova puntuable de la temporada de la Copa Catalana júnior.

Els cadets obriran foc a les 9h amb el seu Campionat de Catalunya: 51 quilòmetres exigents amb sortida i arribada a Batet, superant el terreny trencacames entre El Sallent i Mieres per tornar cap a Santa Pau i encarar la pujada final, sempre decisiva i amb uns resultats espectaculars, que asseguraran un campió català 2021 amb unes bones condicions escaladores com ja va fer l'any 2019. Després de quatre proves en el seu calendari, la Copa Catalana de la categoria està liderada pel local Lluc Plana (Purito-Tadesan-Nuria) per davant de Sergi Monserrate i Adrià Garmendia (UC Vilanova-Autocars Sagalès).

Miquel Morales va ser el darrer campió de Catalunya a la prova disputada a Súria, acompanyat al podi pel seu company d'escapada Adrià Franquesa i pel dominador de la temporada Oriol Alcaraz, vencedor de l'esprint del grup principal.

Per la seva banda, la Copa Catalana júnior serà la protagonista de la segona cursa del dia. En aquest cas seran 75 quilòmetres que acumularan encara més desnivell i desgast per una cursa que té prevista la seva sortida a les 11h. Serà la primera gran cursa en línia del 2021 per al calendari júnior català, que després de tres proves de caire més urbà a El Prat de Llobregat, Barcelona i Sabadell té la Copa Catalana liderada per Sergi Galbany (Finques Feliu) amb 99 punts davant els 84 de Sergi Darder (Quadis-CC Sant Boi) i els 59 de Marcel Pallarès (Tot net-Terrassa), que en aquest mateix escenari de Batet de la Serra es va coronar campió de Catalunya cadet l'any 2019.

Amb els canvis de calendari derivats de la pandèmia, la 40ª edició del Trofeu Primavera d'Olot es va disputar el passat mes d'agost, amb victòries cadet d'Oriol Alcaraz i Estefanía Jiménez i júniors per part del valencià Jaume Guardeño i la madrilenya Maria Garcia Consuegra. La prova també va puntuar per la Copa Catalana de fèmines, amb triomf per la posteriorment coronada campiona catalana Mireia Benito.