Lluc Plana, Estefanía Jiménez i Laia Bosch coronen la Copa Catalana a Sant Boi

11/10/2021
Carretera

Lluc Plana, Estefanía Jiménez i Laia Bosch coronen la Copa Catalana a Sant Boi

Sant Boi de Llobregat ha estat aquest diumenge 10 d'octubre l'escenari del tancament del calendari 2021 de la Copa Catalana de carretera per a les categories cadet i júnior fèmines. Han estat els cadets Lluc Plana (Purito-Tadesan-Nuria) i Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods) i la júnior Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering) han estat coronats els vencedors finals del campionat després de la disputa de la darrera cita, organitzada pel Club Ciclista Sant Boi, que ha compartit jornada amb el final de la Copa Catalunya Infantil de carretera.

Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria), finalment el segon classificat de la Copa Catalana cadet 2021, ha estat el vencedor d'aquesta darrera cita després de 40 quilòmetres, superant en un esprint reduït al seu company i guanyador del campionat, Lluc Plana, i a Gerard Mora (UC Vilanova-Autocars Sagalés). El selectiu circuit urbà santboià ha permès una cursa amb notables alternatives, amb atacs en solitari com els de Sergio Montserrate i Gerard Mora (UC Vilanova-Autocars Sagalés), però que finalment ha provocat una selecció els més forts de la cursa, que s'han jugat el triomf en un grup amb una desena de ciclistes.

Les líders de la Copa Catalana júnior i cadet, Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering) i Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods) -també les vigents campiones de Catalunya en ruta, coronades a Súria-, s'han endut les respectives victòries en les seves categories. D'aquesta manera, també han certificat la victòria a la Copa Catalana després set dates (Tota la informació), en el cas de Jiménes davant de Lucía García (Costa Brava Mediterranean Foods) i Júlia Passarrius (Tot net-Terrassa), i en el cas de Bosch per davant de la seva companya d'equip Ainara Inarejos i Gisela Gómez (Associació Ciclista Vila-seca), mentre que Costa Brava Mediterranean Foods han estat el millor equip del 2021.

En el cas dels cadets masculins, Lluc Plana (Purito-Tadesan-Nuria) ha estat el vencedor de la Copa Catalana després de setze dates (Tota la informació), amb el triomf a la Cursa Vila de Súria com a gran resultat de l'any, finalment molt ajustat amb 496 punts per davant dels 488 punts del seu company Roger Pareta i els 448 d'Adrià Pericas (Jufré Vic-ETB), revelació de l'any amb els triomfs a la Volta a Girona i el Memorial Antonio Miguel. L'equip osonenc Purito-Tadesan-Nuria ha estat també coronat el millor equip d'aquesta temporada cadet 2021.

Fotografia: Natascha Chekannikova (www.natascha.es)