La selecció catalana de fèmines, preparada per una nova experiència internacional a Durango

09/05/2023
Carretera

La selecció catalana de fèmines, preparada per una nova experiència internacional a Durango

Un escenari històric, un recorregut i participació a la altura i la il·lusió intacta: així afronta la selecció catalana femenina de carretera el pròxim repte de nivell internacional que té a la vista. Serà el pròxim dimarts 16 de maig, quan l'equip català prendrà part de la Durango-Durango Emakumeen Saria 2023, prova internacional UCI 1.1 on la selecció de Catalunya ja va ser-hi present la darrera temporada.

Poc més de dues setmanes després de l'experiència viscuda a casa a la reVolta del darrer 29 d'abril, la selecció catalana es desplaçarà a Durango (Biscaia) amb cinc ciclistes per disputar la històrica prova basca, una cursa internacional amb més de dues dècades de trajectòria que té en el seu palmarès noms dels més destacats en la història del ciclisme femení com els de Joane Somarriba, Marianne Vos, Anna  van der Breggen i Annemiek van Vleuten. Com no podia ser d'una altra manera, serà un repte d'altura, tant pel seu exigent recorregut de 113 quilòmetres, que després de quatre voltes a un circuit amb l'alt de Miota té com a punts determinants els ports d'Areitio i Goiuira (en dues ocasions) en la part final, com pel nivell de participació, que té previstos els equips UCI World Teams Movistar Team, Israel Premier Tech-Roland, Team Jayco-AlUla i més d'una desena d'equips UCI Continentals.

Gran part de l'equip, que viatjarà amb el tècnic Pere García, repetirà la seva presència del seu debut internacional a la prova femenina de la Volta a Catalunya: hi serà la jove Helena Moragas (Club Ciclista Sant Andreu de la Barca), la campiona europea de duatló júnior que en el seu debut fa dues setmanes a Sant Cugat fa impressionar no tan sols per la seva 36a posició en un pilot internacional, sinó per la seva presència i col·locació durant tota la cursa. També tornaran a representar la selecció la danesa Fie Østerby (CC The Service Course), resident a Girona des de fa anys i l’any passat medallista del Campionat de Catalunya a Sabadell i les elit Adriana Payà (Vipeq Team) i Marina Sabaté (Montbike-Solcam). Per la seva banda, completarà l'equip  la sub23 Alba Puig (Terrassa Ciclisme Club), recentment guanyadora de la Volta a Girona, que debutarà en una prova internacional.

Selecció catalana a la Durango-Durango UCI 1.1:

  • Helena Moragas, sub23 (CC Sant Andreu de la Barca)
  • Fie Østerby, elit (CC The Service Course)
  • Marina Sabaté, elit (CE Montbike)
  • Adriana Paya, elit (CC Ardatz)
  • Alba Puig, sub23 (Terrassa Ciclisme Club)

Més informació de la Durango-Durango Emakumeen Saria 2023, a la pàgina web de la Sociedad Ciclista Duranguesa.