Ilya Savekin guanya en solitari al III Gran Premi d'Hivern El Morell

17/02/2024
Carretera

Ilya Savekin guanya en solitari al III Gran Premi d'Hivern El Morell

El III Gran Premi d’Hivern El Morell ha reunit aquest dissabte 17 de febrer un total de 140 ciclistes a la que era la quarta prova puntuable per a la nova Challenge a les Comarques de Tarragona. La prova tarragonina tornava d’aquesta manera al calendari de socials sota l’organització del Club Ciclista El Morell i després de disputar-se per última vegada l’any 2010.

En aquest retorn al calendari, l’organització havia preparat un recorregut de 84 quilòmetres format per set voltes a un circuit de 12 quilòmetres que tenien l’inici i el final al carrer Desprats d’El Morell. La prova, que acumulava 500 metres de desnivell positiu, ha estat protagonitzada per diversos atacs que han estat neutralitzats pel gran grup, però finalment el rus Ilya Savekin (Controlpack) ha anticipat l’esprint i s’ha adjudicat la victòria amb un atac a l’última volta que li ha permès creuar la meta en solitari i amb un avantatge de 7 segons sobre els seus perseguidors.

Savekin ha aconseguit la que és la seva primera victòria de la temporada en el primer any com a sub 23. L’any passat, a les files de la Penya Ciclista Baix Ebre, va firmar un any exitós com a júnior amb victòries al Trofeu Enric Armengol, el Trofeu 15 d’Abril, la segona etapa de la Volta a Girona o la social Terra de Garnatxes, entre altres. Per darrera seu, el també sub 23 Joan Cadena (Hight Level – GSport) ha guanyat l’esprint del grup i Joel Díaz (Team MP Group – Doltcini) ha completat el podi. Estefanía Jiménez (Vipeq Team), que ha entrat amb el gran grup, ha estat la primera fèmina en creuar la meta, avantatjant en gairebé 10 minuts a la resta de participants.

La Challenge a les Comarques de Tarragona continuarà aquest mateix diumenge 18 de febrer amb la disputa del XIII Gran Premi Social Baix Penedès i posarà el punt i final la setmana vinent amb una doble cita: el Trofeu Vinyols de Ciclisme el dissabte 24 de febrer i la 6a Cursa Ciclista Terra de Garnatxes el diumenge 25 de febrer. Les inscripcions per a les dues últimes encara estan obertes i es tancaran el proper dimarts a la mitjanit.

III Gran Premi d'Hivern El Morell:

  1. Ilya Savekin (Controlpack) 1:43:42
  2. Joan Cadena (Hight Level - GSport) a 0:07
  3. Joel Díaz (Team MP Group - Doltcini) a 0:07
  4. Danil Zarakovskiy (Penya Ciclista Baix Ebre) a 0:07
  5. Albert Roca (Team MP Group - Doltcini) a 0:07
  6. Roger Puig (Controlpack) a 0:07
  7. Lluís Ropero (Ilerllengües Cycling Team) a 0:07
  8. Sergi Monserrate (Team MP Group - Doltcini) a 0:07
  9. Alberto Requena (Controlpack) a 0:07
  10. Guillem Suriñach (Controlpack) a 0:07
  • Elit: Roger Puig (Controlpack)
  • Fèmines: Estefanía Jiménez (Vipeq Team)
  • Sub 23: Ilya Savekin (Controlpack)
  • Júnior: Robert Giné (Penya Ciclista Baix Ebre)
  • Màster 30: Joan Font (Cycling No Limit Cardedeu)
  • Màster 40: Raúl Mejías (Dr.Bike Racing Team Club)
  • Màster 50: Jesús Mª González (Utebo CC)
  • Màster 60: Albert Giménez (Club Ciclista Ratpenat)
  • Per equips: Controlpack
  • Esprints especials: Grigorii Skorniakov

Classificacions completes

Foto: Club Ciclista El Morell