El GP Primavera KH7 de Les Franqueses, cita important de les Grans Clàssiques

09/04/2019
Carretera

El GP Primavera KH7 de Les Franqueses, cita important de les Grans Clàssiques

El calendari de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall, el principal circuit elit/sub23 de la Federació Catalana de Ciclisme, viurà aquest diumenge 14 d'abril la seva tercera cita de la temporada al GP Primavera KH7 de Les Franqueses del Vallès, prova organitzada des de l’any 2012 per la Unió Ciclista Franqueses i que les últimes tres temporades, des de 2016, complia les funcions de Trofeu d'Inauguració del calendari català elit de carretera (Consulta el calendari complet i classificacions provisionals de les Grans Clàssiques).

Sembla que aquest canvi de dates ha estat bo perquè serà una edició molt participativa i de molt nivell esportiu, ja que no coincideix amb cap altra prova”, explicava el president del club organitzador, Antoni Serra, en una roda de premsa celebrada aquest dilluns amb la presència del president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, i els ciclistes vallesans Martí Márquez i Kiko Galván (Lizarte). I és que les 200 places disponibles per inscripcions s'han exhaurit aquest dimarts amb una participació de luxe, amb noms importants del panorama elit/sub23 estatal.

La prova constarà amb d'un recorregut exigent de 152 quilòmetres, resultant de donar quatre passades a un circuit de 38 quilòmetres amb sortida i arribada al Passeig Carretera de Ribes de Les Franqueses i amb pas puntuable per l'Alt de Samalús. La sortida de la prova les 9h i el final previst que sigui cap a les 13h. "És una prova que agrada moltíssim. El seu recorregut és d’una duresa similar a la de la Copa d’Espanya, amb molt de nivell i amb unes carreteres espectaculars", explicava en la mateixa presentació Martí Márquez, 3r a la passada edició.

Entre els ciclistes participants hi seran, a banda d'ex vencedors com Adrián Merino (GN6), tot un líder de la Copa d'Espanya elit com Gerard Armillas (Team Compak), vencedor d'un rànquing català de carretera que enguany lidera Josep Oriola (Instal·lacions Portet-Ixcor-Buff) que a més d'aquest lideratge és segon a la classificació de les Grans Clàssiques. Qui el supera i és líder del circuit, el debutant en categoria sub23 Pau Miquel (Lizarte) també hi serà per defensar el mallot juntament amb el seu company Martí Márquez, i tindran rivals pel triomf ciclistes com Julio Alberto Amores (Electro Hiper Europa), vencedor del Trofeu Joan Escolà, el neerlandès Stephan Bakker (Team SmartDry), triple vencedor enguany al calendari català, o el ràpid argentí Nahuel D’Áquila (Mutua Levante-Alé), podi en les dues proves inicials de les Grans Clàssiques a Sabadell i posteriorment guanyador d'una prova de Copa d'Espanya.

En el GP Inauguració de 2018, Tristan Cardew es va imposar en solitari després de tota la cursa escapat amb el veterà Adrián Merino i un Martí Márquez que acabaria ser sent un dels sub23 més destacats de la temporada estatal, guanyant la general del Torneo Euskaldun

Vencedors del GP Inauguració/Clàssica Les Franqueses:

  • 2018: Tristan Cardew
  • 2017: Adrià Moreno
  • 2016: Adrián Merino 
  • 2014: Genís Soriano
  • 2013: Cedric Eustache
  • 2012: Xavier García

Consulta tota la informació del GP Primavera KH7 de Les Franqueses.

Fotografia: Ajuntament Les Franqueses