La selecció catalana farà història a la 1a Volta a Catalunya femenina

29/05/2024
Federació

La selecció catalana farà història a la 1a Volta a Catalunya femenina

Del 7 al 9 de juny, la selecció catalana femenina participarà a la primera edició de la Volta Ciclista a Catalunya, una cita històrica que suposa un pas endavant per al ciclisme català i que reunirà algunes de les millors ciclistes del món en una competició de tres etapes i de categoria internacional UCI 2.1.

Després de quatre edicions de la reVolta, la primera a Barcelona el 2018 i les altres tres a Sant Cugat del Vallès entre el 2021 i el 2023, la prova de carretera més important de Catalunya fa un pas endavant i aquest 2024 viurà la primera edició femenina de la Volta Ciclista a Catalunya. D’aquesta manera, la carrera dona el salt a prova per etapes i es consolida al costat d’altres proves de referència com el Tour de França, el Giro d’Itàlia i la Vuelta a Espanya, que també organitzen curses femenines de primer nivell.

Entre els equips participants hi haurà la selecció catalana, que compartirà llista de sortida amb set equips World Tour, entre els quals hi ha Visma – Lease a Bike, Movistar Team o FDJ – Suez, nou equips continentals UCI i dos equips nacionals, amb presència del català Massi – Baix Ter. Per la cita, la selecció catalana presentarà un equip ambiciós disposat a fer història en la carrera de ciclisme femení més important que s’ha disputat mai a casa nostra.

Acudiran a la cita Maria Banlles, Laura Martí, Estefania Jiménez, Helena Moragas, Iris Gómez, Emma Ortiz i Andrea Soldevila, una convocatòria continuista respecte la que va competir fa dues setmanes a la Durango-Durango amb l’única novetat d’Helena Moragas. Les acompanyaran els tècnics Carles Torrent i Cristina Bru, que dirigiran la selecció en aquestes tres etapes.

El reglament limita la selecció catalana de poder convocar ciclistes que tinguin llicència en equips UCI, però sí que assisteix a la cita amb set corredores que tenen experiència en aquesta categoria. Totes les ciclistes seleccionades, excepte Moragas, formaven part d’equips de categoria UCI durant la temporada 2023 i tenen una llarga experiència en competicions internacionals. En el cas d’Helena Moragas és l’única corredora que repeteix respecte la selecció catalana que l’any passat va disputar la reVolta i ho va fer amb un gran paper que posteriorment la va portar a estar convocada amb la selecció espanyola sub 23 per disputar el prestigiós Tour de l’Avenir.

Les set seleccionades afrontaran una Volta a Catalunya històrica amb un recorregut que la primera etapa tindrà sortida i arribada a Manresa, amb 100 quilòmetres exigents que inclouran les pujades al Coll de Pinós i el Coll de Cal Pallarès. La selecció catalana va fer una concentració el passat 19 de maig per reconèixer el detall d’aquesta primera etapa.

El segon dia serà el torn per a l’etapa reina, amb final en alt a La Molina en una jornada que supera els 2.000 metres de desnivell positiu en tan sols 95 quilòmetres de recorregut. La tercera i darrera etapa tindrà inici a Molins de Rei i final a Barcelona, amb un recorregut de 86 quilòmetres que pujarà l’Alt de Els Casots i l’Alt de Begues.

Selecció Catalana femenina a la Volta a Catalunya:

  • Maria Banlles (UPV València)
  • Laura Martí (UPV València)
  • Estefania Jiménez (CC Ardatz)
  • Helena Moragas (CC Noja)
  • Iris Gómez (UPV València)
  • Emma Ortiz (AC Sant Just)
  • Andrea Soldevila (UPV València)