La Marxa 3 Nacions, preparada per celebrar dissabte la seva 40ª edició

13/06/2019
Cicloturisme

La Marxa 3 Nacions, preparada per celebrar dissabte la seva 40ª edició

La quarantena edició de la Marxa 3 Nacions by AQUADRINK donarà el tret de sortida aquest dissabte dia 15 de juny en una edició carregada de novetats: una d’elles el canvi d’organitzador, on José Antonio Hermida, juntament amb Octagon Esedos, assumeix tota la organització de la mítica i històrica marxa cicloturista que un cop més estarà dins del Circuit Ciclopirineus del calendari cicloturista de la Federació Catalana de Ciclisme. 

El dissabte a les 7:30 hores els mil participants que formaran part de la quarantena edició de la marxa sortiran des del Poliesportiu de Puigcerdà en direcció a Andorra resseguint els Pirineus. La Marxa 3 Nacions by AQUADRINK és la única del món que traspassa tres països donant un toc distintiu a cada un d’ells. Es recorrerà el Pirineu espanyol, el francès i l’andorrà, passant per ports mítics i coneguts com és el Port d’Envalira de 2.407 metres d'açada. Tots aquests ingredients fan que la marxa cicloturista tingui un concentrat únic: tres països i 140 quilòmetres passant per ports de muntanya mítics del ciclisme mundial.

El nou organitzador, l'ex biker olímpoc José Antonio Hermida, apunta: “Estic molt il·lusionat per poder encapçalar aquesta històrica i autèntica marxa perquè sempre ha estat una de les referents, i per a mi en especial sent de Puigcerdà. L’he disputat molts anys i mai m’ha deixat de sorprendre i enamorar-me el seu recorregut. Un ciclista no es retira mai, i sempre que pugui seguirà fent la Marxa 3 Nacions com he fet jo quan era amateur, quan vaig ser professional, i com faig ara ja retirat”, apunta sobre una marxa que es presentà el passat mes de març a la seu de la FCC

Una altra de les novetats d’aquesta edició seran les tres categories exclusives amb les que comptarà la marxa, en funció del número de participacions que s’hagin disputat: amb dues participacions entraràs a formar part de la categoria Gold Corporate; amb cinc participacions i tots els que siguin socis del Club Ciclista Puigcerdà de la Platinum, i amb cinc, del Diamond Club, on hi figuraran també tots els seus fundadors.

La marxa, a més, comptarà amb un tram cronometrat de la mà de Polar, en un dels ascensos més representatius dels 140 quilòmetres: l’ascens al Port d’Envalira, entre els punts quilomètrics 93 i 99. El noi i la noia més ràpids en fer l’ascens al mític port de muntanya on transcórrer part del Tour de França rebran dos Polar Vantage M Marathon Edition. Hi haurà també quatre punts d’avituallament on tots els participants podran hidratar-se i alimentar-se per seguir gaudint de les increïbles vistes i trams que ofereix la Marxa 3 Nacions by AQUADRINK. Aquests trams seran: al quilòmetre 68 a La Margineda; al quilòmetre 80 a Canillo; al quilòmetre 99 al Port d’Envalira i a l’arribada a meta a Puigcerdà.  Aquests punts d’avituallament també són zones d’interès perquè acompanyants i curiosos puguin veure el pas dels mil participants en directe. 

Des de la pàgina web oficial es podran seguir noms i dorsals, a l’apartat de recorregut (Live Timing). 

DIVENDRES 14 DE JUNY
15:00 – 20:00 Recollida de dorsals i maillots al Poliesportiu de Puigcerdà
15:00 – 20:00 Zona Expo 3 Nacions, al Poliesportiu de Puigcerdà

DISSABTE 15 DE JUNY
6:00 – 6:45 Recollida de dorsals i maillots, al Poliesportiu de Puigcerdà
7:00 – 7:30 Accés a caixons de sortida (Puigcerdà)
7:30 Inici de la Marxa 3 Nacions BY AQUADRINK (Puigcerdà)
10:00 Punt de control eliminatori (La Seu d’Urgell) 
11:20 Hora aproximada del primer participant en creuar la meta (Puigcerdà)
14:30 Punt de control eliminatori (Port d’Envalira)
16:30 Final de la Marxa 3 Nacions by AQUADRINK (Puigcerdà)