La Remences Energy Tools, més internacional i femenina que mai

15/05/2023
Cicloturisme

La Remences Energy Tools, més internacional i femenina que mai

Un any més, La Remences · Energy Tools ha tornat a rodar aquest diumenge 14 de maig per la Garrotxa, el Ripollès i Osona. Més de 2.000 participants han recorregut alguns dels paratges i paisatges més bonics d’aquestes comarques en aquesta prova esportiva que ha arribat a la seva 26a edició.

Tot i els ruixats i la calamarsa que ha caigut al llarg de la jornada, els participants (dels quals un 14% han estat fèmines) han pogut realitzar els 100 i 175 quilòmetres dels dos recorreguts. La gran majoria dels cicloturistes inscrits han estat ciclistes provinents sobretot de la demarcació de Girona i Barcelona, tot i que la prova també ha comptat amb participants de Madrid, València, el País Basc, així com de la Catalunya Nord i fins i tot dels Emirats Àrabs i dels Estats Units.

Enguany, l’organització també ha volgut tenir un record per la figura d’en Toni Fité, membre del CCBAS i ànima de La Remences · Energy Tools, que va morir l’any passat, amb la voluntat de reconèixer la seva tasca per La Remences i el club ciclista en la primera marxa després del seu decés.

L’arribada ha esta amenitzada per un DJ, s’han introduït novetats en els avituallaments amb oferta vegana i sense gluten, i també en els serveis, amb la creació del primer ‘Diari de la Remences’ amb la voluntat d’oferir la millor experiència ciclista possible o la introducció d’un dimoniet que esperonava els més atrevits a apretar de valent per superar les costerudes rampes de Bracons.

Un any més, la marxa també ha comptat amb ambaixadors de luxe que no s’han volgut perdre l’oportunitat de rodar de nou per aquesta emblemàtica marxa. Han estat Tomi Misser, Javier Moracho, Quim Salarich, Tommy Robredo, Melcior Mauri, Genís Grau, David Millar, Àlex Feliu, Jeremy Hunt i Maximus Anderson que, conjuntament amb els membres del CCBAS, han format part de la primera línia de la prova.

Els calendaris de cicloturisme, amb el Circuit Català de Llarga Distància i la Xallenge Catalana de Mitja Distància, continuaran el proper cap de setmana del 20 i 21 de maig amb la disputa de la Montsec-Montsec dissabte i La Ports del Maresme diumenge.