El Trofeu Ciutat de Barcelona marca un cap de setmana de ciclisme en pista internacional

08/09/2020
Pista

El Trofeu Ciutat de Barcelona marca un cap de setmana de ciclisme en pista internacional

El ciclisme en pista serà protagonista aquest cap de setmana al Velòdrom Municipal d'Horta. Barcelona serà la seu els propers dies 11 i 12 de setembre de dues jornades de gran importància en el calendari català i de retruc estatal que culminaran amb la disputa del 16è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-VII Memorial Miquel Poblet, cita que organitza la Federació Catalana de Ciclisme amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i que serà, un any més, la única cita de categoria internacional d'aquesta especialitat olímpica a l'estat espanyol, puntuable en categoria UCI CL2.

"Podem estar contents. És evident que el nivell de la participació és més baix que anys anteriors, però és la millor que podem tenir en aquests moments", apunta el coordinador de pista de la FCC, Jaume Mas. "El calendari aquest any ha estat canviant constantment. Havíem de ser una prova posterior als Jocs Olímpics i ara estem a l’any anterior, situats a dues setmanes del Campionat d’Espanya i tres del Campionat d’Europa. Hem d’estar satisfets perquè ho hem pogut tirar endavant i serà una bona competició per a tothom en un any de moltes suspensions", explica el tècnic, que assegura que les circumstàncies derivades de la crisi de la Covid-19 ha causat moltes baixes. "Com cada any, hem fet una ronda d’invitacions diversos possibles participants internacionals. Les circumstàncies són les que són, cada país està en un moment diferent i a molts se’ls ha fet complicat venir, però hem d’agrait que els que no han pogut assistir s’han excusat. Comptàvem amb equips potents com l’equip olímpic britànic, ex campions del món i olímpics, però les normatives de quarentena en el trànsit entre fronteres se’ls feia impossible", apunta.

Les dues jornades de competició al Velòdrom d'Horta començarà la tarda del divendres dia 11 de setembre es disputarà el Campionat de Catalunya Infantil i Màster de pista al mateix velòdrom barceloní: el control de llicències començarà a les 16:30 i posarà en joc els títols d’òmnium per a màsters, alevins i infantils. En el cas dels màsters, s’ho jugaran a les proves d’eliminació, escratx (8km) i puntuació, amb 60 voltes i 6 esprints. Infantils disputaran escratx (5km), puntuació (30 voltes i 3 esprints) i longest lap, mentre que els alevins disputaran les proves d’eliminació, escratx (3km) i longest lap. Tota la informació i inscripcions.

Al seu torn, dissabte serà un dia de gran intensitat amb l'activitat troncal del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, que começarà ja amb la seva activitat matinal a les 9:30h amb les classificatòries del keirin, del qual ja es repetiran els títols a les 13h. Aquest serà un dels treu títols finals que s'otorgarà del trofeu internacional, que també premiarà a les millors parelles del madison, la prova que tancarà la jornada a partir de les 20h, i de l'òmnium, que comptarà amb les proves d'escratx, tempo race, eliminació i puntuació (Consulta el programa complet). En cas de condicions meteorològiques adverses alteressin el programa de dissabte, es reserva la franja horària de diumenge al matí per completar les diferents proves.

I és que el mateix dissabte servirà també per la disputa del Campionat de Catalunya per a les categories elit, sub23, cadets i júniors (Tota la informació), en què també es repartiran els títols de keirin i l'òmnium de fons, que en el cas dels cadets comptarà amb les proves d'eliminació, escratx, puntuació i una madison que es disputarà al tram final de la jornada matinal. "Elits i sub23 sí que es jugaran els títols en les proves del Trofeu Ciutat de Barcelona i això farà que el nivell sigui molt alt. Per exemple, a l'òmnium elit s'espera una participació molt potent i això farà que l'exigència sigui màxima. Hem de lamentar algunes baixes perquè el calendari s'ha comprimit de tal manera a final d'any que a alguns noms importants els coincideix amb compromisos amb els seus equips de carretera", explica el responsable de pista Jaume Mas, qui desitjaria una millor participació estatal sent com és la única prova amb puntuació UCI del calendari.

Els velocistes olímpics Juan Peralta i Tania Calvo, vencedors tant de les proves d'esprint com de keirin, i els fondistes Lydia Boylan i Mark Downey, vencedors de l'òmnium, van ser els principals protagonistes ara fa un any de la 15ª edició del Trofeu, que com sempre va reunir una variada participació internacional i a més va poder fer lluir el Velòdrom d'Horta veient fins a tres rècords de la instal·lació. Noms catalans van destacar, com no podria ser d'una altra manera, com els de la olímpica vila-secana Helena Casas, frec a frec amb Calvo a les proves de velocitat, i algunes il·lusionants prestacions de corredors joves amb el del campió català de fons Erik Martorell, finalment 7è en una prova de gran nivell, o Maria Banlles, finalment 15ª també en l'òmnium de fons.

Les gestes esperen repetir-se aquest dissabte al velòdrom barceloní, que reunirà a ciclistes de fins a onze països per gaudir d'una jornada de ciclisme de nivell internacional.