Els millors professionals del ciclisme, presents al IX Memorial Miquel Poblet

22/08/2022
Pista

Els millors professionals del ciclisme, presents al IX Memorial Miquel Poblet

Després de confirmar la gran participació femenina al 18è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-IX Memorial Miquel Poblet, que es disputarà el cap de setmana dels pròxims 16 i 17 de setembre amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Secretaria General de l'Esport, es comencen a confirmar les inscripcions masculines.

A les ja onze nacionalitats confirmades entre les inscripcions femenines,  hi sumem els països de Nova Zelanda, Algèria, Argentina, Portugal, Hongria i Austràlia.
Entre les participacions destacades i ja confirmades, hi trobem la parella de professionals del Equip Euskatel-Euskadi, Xabier Mikel Azparren i Juan José Lobato.
Xabier Mikel Azparren, compta amb un excel·lent palmarès. Enguany te podis a Volta Alentejo (Portugal), on guanyà una etapa i va ser 2n classificat de la General. També aconsegueix podi, essent 3r al Campionat d’Espanya de contrarellotge. Va ser protagonista a la recent Volta a Burgos, en les seves escapades diàries i acabant 6è en una etapa, i 5è de la classificació de la muntanya. Actualment es troba disputant la Volta a Espanya, i es preveu que arribarà a la competició de pista en un gran i òptim nivell de forma.
Juan José Lobato, també compta enguany amb una victòria d’etapa a la Volta Alentejo (Portugal), i 7è en una etapa de la recent Volta a Portugal. Es un corredor que ja té experiència en el Trofeu Internacional de Pista, en la seva participació en el 2020, on va ser segon darrera del portuguès Iuri Leitao.
I no podem oblidar-nos del català Erik Martorell, recent guanyador de la prova del Òmnium al 2021, que es troba en un gran moment de forma, venint de competir del Campionat d’Europa de Munich, amb excel·lents resultats i medalles a les Copes del Món de pista.

Entre les fèmines destaca la parella de l’equip professional femení Bepink, guanyadora en l’edició del 2021 de la Madison femenina, parella formada per la Nova Zelandesa Michaela Drummond i la Italiana Valentina Basílico. També destaquen com a favorites les femines de la Selecció de Suïssa, Michele Andres i Lena Mettraux, sempre amb permís de la basca Tania Calvo, darrera guanyadora en la prova del Òmnium, i de la catalana Laura Rodríguez, que després de ser baixa al Campionat d’Europa per una fractura de clavícula s’està recuperant favorablement, i de ben segur la veurem disputant amb les millors corredores del món.

En les proves de velocitat i Keirin la gran referència catalana i vigent campiona, tornarà a ser Helena Casas, que enguany es mesurarà amb rivals de gran nivell, com les ja confirmades ciclistes de la selecció de Gran Bretanya i Uzbekistán, i la irlandesa Orla Walsh. I entre els velocistes homes, destaca el valencià Alejandro Martínez, recent 4t classificat als Campionats d’Europa de Munich i que trobarà grans rivals com els anglesos, hongaresos i els velocistes d’Uzbekistan; sense oblidar els catalans Itmar Esteban i Gerard García, entre d’altres.
Més notícies sobre l’esdeveniment: 

 
Fotografia de Jordi Noves (@noves_photonature)