Els títols de keirin i madison marquen la segona jornada de Campionat de Catalunya de Pista

29/07/2021
Pista

Els títols de keirin i madison marquen la segona jornada de Campionat de Catalunya de Pista

El Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet de Barcelona va acollir aquest dimecres 28 de juliol la segona jornada de Campionats de Catalunya de Pista 2021, en què es posaven en joc els títols de keirin i de madison. Helena Casas i Itmar Esteban (Genesis Track Team) van fer valer la seva velocitat per endur-se els títols absoluts de keirin, mentre la parella formada pels júniors Marcel Pallarès i Axier Casado (Tot net-Terrassa) mostraven la seva qualitat per endur-se la victòria al madison open, que en categoria femenina guanyaven Laura Rodríguez i Ester Rubio (Genesis Track Team).

Entre les classificatòries del keirin, la tarda començava amb la disputa de les persecucions per equips a mode de critèrium, on el millor temps el va marcar l'equip format pels elit i sub23 Pau Torrent, Pol Hervás, Marc Ortiz i Erik Martorell amb un temps 3:30:34 sobre un recorregut de 3 quilòmetres, molt a prop de les marques dels júniors Tomàs Desodat, Ricard Fitó, Axier Casado i Marcel Pallarès (3:31:48) i de l'equip format pels cadets Ivan Viladrich, Marc Zafra, Gerard Cano i Lluc Plana. Al seu torn, recorrent 2km, el millor temps entre les fèmines el van marcar Laura Rodríguez, Ester Rubio i Helena Casas amb 2:39:84.

Posteriorment, arribaven les finals més esperades, primer amb la disputa del keirin on dos veterans de la velocitat catalana es van endur les victòries. La olímpica a Río 2016 Helena Casas (Genesis Track Team) repetia el seu triomf de l'any passat superant a la seva companya d'equip Laura Rodríguez i a la també sub23 Maria Banlles a la final, on el quart lloc valia el títol júnior a Marta Vilanova (Tot net-Terrassa). A la final masculina el veterà Itmar Esteban (Genesis Track Team) recuperava el seu títol superant al campió júnior Tomàs Deosdat (Finques Feliu) i a Manu Usach (Performance Track Team), mentre que entre els cadets, Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria) sumava el seu segon títol després de l'aconseguit en l'òmnium el dia anterior superant en un ajustat esprint a Ivan Viladrich (Granfons-SBHotels) i a Lluc Plana, mentre que Irune Sánchez (Costa Brava Mediterranean Foods) era la més ràpida de les sis cadets participants.

La nit es tancava amb la disputa de les proves del madison, en aques cas repartides en tres curses: la prova open de fèmines i les proves masculines repartides entre l'open d'elit, sub23 i júniors i la prova cadet. La parella júnior formava per Marcel Pallarès i Axier Casado (Tot net-Terrassa), subcampions d'Espanya de la disciplina el darrer mes de maig, van demostrar la seva qualitat emportant-se una prova molt ajustada amb 44 punts pels 40 dels sub23 Ricard Martín i Magí Miró (Proton Cycling Academy) i els 38 dels elit Erik Martorell i Pol Hervás (Team MP Group), mentre que el domini era més ampli a la prova femenina guanyada per Laura Rodríguez i Ester Rubio (Genesis Track Team) i la cadet amb Lluc Plana i Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria), que amb aquest ja sumava tres de tres mallots possibles en la seva categoria en aquests Campionats de Catalunya de Pista 2021.

Campionat de Catalunya keirin 2021:

  • Open: Helena Casas i Itmar Esteban (Genesis Track Team)
  • Júnior: Marta Vilanova (Tot net-Terrassa) i Tomàs Deosdat (Finques Feliu)
  • Cadet: Irune Sánchez (Costa Brava Mediterranean Foods) i Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria)
  • Classificacions completes.

Campionat de Catalunya madison 2021:

  • Open masculí: Marcel Pallarès i Axier Casado (Tot net-Terrassa),
  • Open femení: Laura Rodríguez i Ester Rubio (Genesis Track Team) 
  • Cadet masculí: Lluc Plana i Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria)
  • Cadet femení: Irune Sánchez i Ainara Inarejos (Costa Brava Mediterranean Foods) 
  • Classificacions completes.