Maria Banlles i Gerard Armillas, medalles catalanes a les CRI del Campionat d'Espanya

29/06/2019
Carretera

Divendres, el Campionat d’Espanya de ciclisme en ruta es posava en marxa amb les proves contrarellotge, on dos ciclistes catalans (els dos vigents campions de Catalunya de la modalitat, Maria Banlles i Gerard Armillas) es van endur dues medalles, mentre que Roger Adrià, corrent amb la selecció catalana sub23, es quedava a pocs segons del podi que defensava de la passada temporada.

Maria Banlles (Catema.cat), menys d’un any després de coronar-se campiona d’Espanya júnior en ruta, segueix demostrant una enorme progressió i es va endur el bronze sub23 en una contrarellotge femenina en què Mireia Benito (Massi-Tactic) va aconseguir la 6ª posició elit. La lleidatana no era  tan sols la tercera sub23 més ràpida, si no que signava la desena plaça absoluta de la jornada de tarda en què s’imposava Sheyla Gutiérrez (Movistar Team).

El vigent campió de la Copa Espanya, l’espectacular Gerard Armillas (Team Compak), per la seva banda, aconseguia el bronze elit, signant el 15è millor temps entre els professionals UCI. En la prova en què el més ràpid va ser un any més l’infatigable Jonathan Castroviejo (Team Ineos), el català només es va veure superat entre els ciclistes de la seva categoria pel veterà Eloy Teruel i el basc Julen Amarika Entre els professionals, Marc Soler (Movistar Team) era 5è i Joel Nicolau (Caja Rural-RGA), 12è.

Per altra banda, la crono sub23 que va obrir el campionat i on va guanyar el basc Mikel Azparren, un recorregut clarament per a rodadors potents penalitzava al vigent subcampió Roger Adrià, que va acabar signant el 5è millor temps, en prou feines a cinc segons del podi. En el seu debut en la categoria, el seu company Pau Miquel acabava en 23ª posició.