Sabadell, escenari de l'inici de les Grans Clàssiques 2021

10/03/2021
Carretera

Sabadell, escenari de l'inici de les Grans Clàssiques 2021

En el context de la represa de la competició 2021, aquest cap de setmana del 13 i 14 de març es donarà el tret de sortida a les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall, el principal calendari competitiu elit/sub23 de carretera a nivell català. Un any més, la Unió Ciclista Sabadell és l'organitzador del cap de setmana inicial, amb la disputa de la 50ª edició del Trofeu Joan Escolà la tarda de dissabte i el 91è Campionat de Sabadell la matinal de diumenge.

Les 200 inscripcions per cada una de les jornades es van omplir ràpidament amb noms del pilot elit/sub23 català, estatal i francès per aquesta oportunitat de posar-se a prova en l'inici de temporada de la represa amb dues de les curses amb més tradició del calendari. Com és habitual, seran 106 quilòmetres de recorregut perl Trofeu Joan Escolà amb les principals dificultats de Gallifa, Castellterçol i el Collet de Lligabosses, on l'any passat s'imposava el francès Jonathan Couanon, que s'enduriran diumenge pel Campionat de Sabadell, amb 122 quilòmetres on s'hi afegeix la pujada a l'Estany i la baixada fins a Artés per tornar a encara la pujada a Calders i el Collet de Lligabosses, quadrant aleshores la mateixa baixada direcció a Sabadell. Eliot Pauchard en va ser el vencedor fa un any.

Aquest doncs serà l'inici del calendari de les Grans Clàssiques, el calendari puntuable per a elits i sub23 de la Federació Catalana de Ciclisme del qual David Gómez (Antiga Casa Bellsolà-Girona) s’emportava la general la passada temporada, finalment disputada amb quatre proves puntuables, començant amb el cap de setmana de Sabadell i seguint amb la Volta a la Garrotxa i la primera edició de la Gran Clàssica Modest Capell, on es va endur la victòria. Un calendari on s'hi han endut la victòria noms importants com Xavi Tondo, Sergi Escobar, Eduard Gonzalo, Sebastián Mora, Jordi Riera, Joan Font o el vigent campió català Marc Brustenga (2019) i que presenta aquest calendari provisional per la temporada 2021.

Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall 2021:

  • 13 de març: 50è Trofeu Joan Escolà (Sabadell)
  • 14 de març: 91è Campionat de Sabadell
  • 20 de març: 67ª Klàssika Olot - Trofeu Festes del Tura (Olot)
  • 11 d'abril: Clàssica Primavera - Gran Premi KH7 (Les Franqueses del Vallès)
  • 8 de maig: 9ª Cursa Isaac Gálvez (Vilanova i La Geltrú)
  • 9 de maig: 71è GP Òdena
  • 13 de juny: Gran Premi Lleida
  • 4 de juliol: 5ª Clàssica Xavi Tondo (Valls)
  • 24 de juliol:  48è Trofeu Baix Penedès (Sant Jaume dels Domenys)
  • 2 d'octubre: 2ª Gran Clàssica Modest Capell (Torregrossa)
  • Tota la informació de les Grans Clàssiques 2021