Helena Moragas completa un Tour de l’Avenir molt positiu

01/09/2023
Carretera

Helena Moragas completa un Tour de l’Avenir molt positiu

La catalana Helena Moragas ha estrenat convocatòria amb la selecció espanyola sub 23 durant la setmana del 28 d’agost a l’1 de setembre. La seva primera carrera amb el combinat espanyol ha estat ni més ni menys que el Tour de l’Avenir Femmes, la carrera per etapes més important del món en categoria sub 23, que aquest any estrenava la seva versió femenina.

Durant les cinc etapes del Tour de l’Avenir, Helena Moragas ha pogut oferir un bon rendiment treballant per les seves companyes d’equip, fent feina de gregària i completant la carrera en 70a posició a la classificació general. La millor classificada de la selecció espanyola a la prova ha estat Eneritz Vadillo, que ha acabat 16a a la classificació general a 16 minuts de la guanyadora Shirin Van Anrooij, que aquesta temporada ja havia destacat a les millors proves del món guanyant el Trofeo Alfredo Binda i fent podi a la Vuelta a Burgos i l’Amstel Gold Race.

Amb només 20 anys, Moragas està disputant la seva primera temporada com a ciclista provinent dels duatlons i triatlons, una disciplina en la qual havia estat campiona d’Europa júnior de duatló el 2022 i quarta classificada al Mundial de triatló júnior el 2021. Després d’estrenar-se en el ciclisme en ruta a les socials d’inici de temporada, la jove ciclista va ser una de les corredores convocades per la selecció catalana a la reVolta, una prova de categoria internacional UCI 1.1.

Les bones sensacions que va deixar a la carrera organitzada per la Volta a Catalunya la van portar a ser una fixa en les convocatòries catalanes i també ha disputat la Durango-Durango, on va patir una forta caiguda, i el Tour de Charente, on la selecció va oferir un bon paper. Aquest bon rendiment mostrat amb la selecció catalana li ha permès estrenar-se amb l’espanyola al Tour de l’Avenir, essent l’única corredora de la selecció que no milita en un equip UCI.

Després de l’experiència al Tour de l’Avenir amb la selecció espanyola, Moragas afronta un setembre de reptes per seguir treballant amb la mirada posada al tram final de temporada. Des d’aquest setembre, la jove ciclista treballarà al Centre de Tecnificació Esportiva de Banyoles amb el tècnic Josep Codinach gràcies a una beca del Consell Català de l'Esport i la Federació Catalana de Ciclisme. També a partir del setembre, Helena Moragas s'incorpora a les files de l'equip Matos Mobility - Optiria portuguès amb qui disputarà diiferents curses internacionals abans d'acabar la temporada.

Foto: Nicolas Mabyle // DirectVélo