El ciclisme català celebra el seu 2023 a la gala d'Homenatge als seus campions

18/11/2023
Federació

El ciclisme català celebra el seu 2023 a la gala d'Homenatge als seus campions

La sala d’actes de l’edifici de l’INEFC Barcelona s’ha omplert un any més fins la bandera per acollir la gala d'Homenatge del Ciclisme Català 2023. Més de 400 ciclistes guardonats s’han reunit aquest dissabte 18 de novembre en un emotiu acte en què s’han reconegut els èxits de la temporada 2023 de totes les disciplines del ciclisme català, així com els principals resultats internacionals i els homenatges especials de la Federació Catalana de Ciclisme.

Laura Rodríguez i Abel Balderstone com a ciclistes amb millor trajectòria esportiva i Alba Riera i Adrià Pericas com a ciclistes revelació han estat els quatre grans noms del matí, com a ciclistes més destacats del ciclisme català d’aquest 2023. Els grans resultats a nivell internacional dels quatre ciclistes catalans els han convertit en el premi gros de la gala anual d'aquesta temporada 2023, rebent el seu reconeixement en la part final d'un acte que ha obert el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana.

Com és habitual, l'Homenatge del Ciclisme Català ha servit per reconèixer els campions de Copa Catalana, Campionats de Catalunya i medallistes estatals de les diferents disciplines que comprèn el calendari de la Federació Catalana de Ciclisme, enguany sumant-hi la modalitat del pump track, així com els equips que han liderat els diferents rànquings catalans. Els grans especialistes catalans de ciclocròs, pista, descens, enduro, carretera, BMX, pump track, trial i BTT han demostrat el múscul del ciclisme català, tant pels seus esportistes com per l'ampli calendari que permeten els nombrosos clubs organitzadors d'arreu del territori. Dins aquests reconeixements, s'han fet entrega de les diferents medalles UFEC i les beques Fitmetric corresponents als campions de Catalunya.

Prèviament, també s'ha reconegut la imprescindible feina formativa de la Penya Ciclista Baix Ebre i Escola Ciclisme Juneda Garrigues, imprescindibles a la promoció del ciclisme a les Terres de l'Ebre i les Garrigues, respectivament, recollint el Premi Escola de Ciclisme. Ha estat l'inici dels reconeixements especials del ciclisme català 2023, que ha reconegut els èxits de cinc podis mundialistes i europeus màsters al llarg d'aquesta temporada (Jordi Bago, Antoni Prat, Xavier Benet, Pere Joan Roig i Itmar Esteban), quatre podis europeus (Mariona Calvis, Oriol Cuadrat, Alba Riera i Sergio Garrote) i sis podis mundialistes (Alba Riera, Andrea Pérez, Paula Cuesta, Martí Vayreda, Víctor Pérez i Sergio Garrote).

Els moments més emotius de la jornada han arribat amb els homenatges, que en primer lloc han premiat al Club Ciclista Molins de Rei i Club Ciclista Ripollet, clubs que enguany celebraven el seu 75à aniversari, com ja ho van fer a la Diada Montserratina la setmana anterior, i especialment amb els homenatges especials a Manel Gómez Cantó pels seus anys de gestió dins la Federació Catalana de Ciclisme, que ha estat acompanyat pels seus companys i amics dins la casa, Andrés Tigero González, per la seva trajectòria cicloturista i la seva dedicació en l'organització de la Diada Montserratina, i Francesc Fuentes Adell, per la seva llarga dedicació al ciclisme a les Terres de l'Ebre.

Els parlaments de Isabel Pérez Espinosa, secretària general de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), i d'Anna Julià, cap de la representació territorial de la Secretaria General de l'Esport a Girona, han tancat un acte en què els centenars de premiats han pogut fer una última foto de grup i gaudir d'un piscolabis per acabar una jornada com sempre especial per tota la família del ciclisme català.