Ràdio Volta: El Velòdrom d'Horta brilla en una gran edició del Memorial Miquel Poblet

20/09/2023
Federació

Ràdio Volta: El Velòdrom d'Horta brilla en una gran edició del Memorial Miquel Poblet

Aquest cap de setmana del 16 i 17 de setembre, el Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet de Barcelona va viure un dels seus esdeveniments anuals clau amb la disputa del 19è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de ciclisme en pista, en la seva 10ª edició com a Memorial Miquel Poblet. La Federació Catalana de Ciclisme ha organitzat un any més un esdeveniment cada cop més consolidat a nivell internacional, que ha portat a Barcelona alguns dels grans noms del panorama internacional d'una disciplina clau en el desenvolupament del ciclisme, estrenant enguany a més l'òmnium internacional en categoria júnior.

El suec Gustav Johansson i la noruega Anita Stenberg van ser els noms propis dels òmniums de fons, mentre que les proves de velocitat acabaven de la victòria de l'alemanya Clara Schneider i del colombià Cristian David Ortega, que amb un temps de 9.993 va marcar un nou rècord del velòdrom barceloní en els 200 metres llançats, el primer a la història en baixar dels 10 segons sobre la fusta de l'històrica pista olímpica. Entre aquests noms, 14 ciclistes de la selecció catalana van participar de la prova. Malgrat la pluja, que va obligar a alterar el programa en unes instal·lacions sense cobrir, el Velòdrom d'Horta i el ciclisme català van brillar un any més a casa.

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-Memorial Miquel Poblet és el protagonista del ciclisme català aquesta setmana al podcast Ràdio Volta, de Catalunya Ràdio, que de la mà de la FCC aproparà setmanalment una protagonista o una prova que ens ajudin a conèixer més de prop el ciclisme de casa nostra.

Vencedors 19è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona - X Memorial Miquel Poblet:

  • Òmnium masculí: Gustav Johansson (Sweden)
  • Òmnium femení: Anita Stenberg (Norway National Team)
  • Madison masculí: Valère Thiébaut i Alex Vogel (Swiss Cycling)
  • Madison femení: Léna Mettraux i Cybèle Schneider (Swiss Cycling)
  • Sprint i keirin masculí: Cristian David Ortega (Colombia) - Rècord del velòdrom
  • Sprint i keirin femení: Clara Schneider (Track Team Brandenburg)
  • Òmnium júnior masculí: Ilya Savekin (PC Baix Ebre)
  • Òmnium júnior femení: Daniela Grañana (Selecció valenciana)

Ràdio Volta: El millor ciclisme en pista internacional es cita al TICB.
Ràdio Volta: El futur d'Helena Moragas després de l'Avenir.

Fotografia: Xevi Planas / FCC