Ràdio Volta: Laura Rodríguez, vencedora de la Copa Catalana Fèmines

27/09/2023
Federació

El 87è Gran Premi Ciutat del Prat va posar aquest dissabte 23 de setembre el punt i final a la Copa Catalana Júnior i a la Copa Catalana Fèmines elit i sub 23. En la categoria femenina, Laura Rodríguez (Laboral Kutxa – Fundación Euskadi) es va imposar a El Prat de Llobregat i va aconseguir revertir a l’última prova del calendari la classificació de la Copa Catalana, imposant-se a la general final per davant d’Íngrid Ruíz (Massi-Tactic).

Amb 24 anys, Laura Rodríguez ha disputat aquest 2023 la seva primera temporada a les files del Laboral Kutxa-Fundación Euskadi (sent una de les 15 ciclistes catalanes que començava l'any en plantilla d'un equip UCI) i ha debutat en carreres de primer nivell internacional com La Vuelta Femenina o el Trofeo Alfredo Binda. Paral·lelament, la badalonina ha seguint consolidant la seva trajectòria en el ciclisme en pista nacional i internacional. Rodríguez ha aconseguit aquest any els títols absoluts de campiona d'Espanya d'òmnium i madison (aconseguit el març a Palma de Mallorca) i un altre doble campionat d’Espanya en scratch i velocitat per equips  el juny a València, i ha seguit sent una fixa en les convocatòries de la selecció espanyola, participant al Súper Mundial de Glasgow.

A la Copa Catalana Fèmines, malgrat no haver estat de la partida a les tres primeres proves del calendari, un gran tram final de temporada li ha permès revertir la classificació i acabar alçant-se amb la victòria. La corredora de Laboral Kutxa es va imposar l’1 de juliol al Memorial Josep Segú de La Garriga, va ser segona a la important prova dins la Setmana Catalana de l’Esport al circuit de Montmeló davant de diverses equips internacionals, va tornar a guanyar a la 1a Cursa Ciclista Femenina de la Festa Major de Sants i ha acabat l’any amb la victòria al Gran Premi Ciutat del Prat.

La prova pratenca també ha coronat una altra corredora de categoria UCI com Estefanía Jiménez (Massi-Tactic) vencedora de la Copa Catalana Fèmines sub 23 en el seu primer any en la categoria. En categoria júnior masculina, Sergi Monserrate (Tot-Net) també va fer doblet al Prat de Llobregat i la victòria de dissabte li va permetre consolidar-se al capdavant de la Copa Catalana Júnior per emportar-se la victòria final per davant d’Ivan Viladrich (PC Baix Ebre).

Laura Rodríguez i el Gran Premi Ciutat del Prat són aquesta setmana protagonistes del podcast de Catalunya RàdioRàdio Volta’, que cada setmana dedica un espai al ciclisme català en col·laboració amb la Federació Catalana de Ciclisme.