Les Grans Clàssiques comencen a rodar a Sabadell

27/02/2024
Carretera

Les Grans Clàssiques comencen a rodar a Sabadell

Sabadell (Vallès Occidental) donarà un any més el tret de sortida a les Grans Clàssiques - 8è Trofeu Joan Casadevall, el calendari principal del ciclisme català en categoria elit/sub23 masculina. Serà el cap de setmana del 2 i 3 de març amb les dues proves històriques organitzades per la Unió Ciclista Sabadell: el Trofeu Joan Escolà, que celebrarà la seva 53a edició, i el Campionat de Sabadell, que aquest any es celebra per 94a ocasió i és la segona prova de Catalunya amb més edicions després de la Volta Ciclista a Catalunya.

El calendari de les Grans Clàssiques reunirà un any més les proves més prestigioses de Catalunya en categoria elit/sub23 i serà el gran referent del ciclisme en carretera masculí a casa nostra. En les últimes edicions, el calendari català ha tingut vencedors com Edgar Curto (2023), Benjamí Prades (2022) o Marc Brustenga (2019), tots tres actualment en equips de categoria UCI, o David Gómez, que ha estat el gran dominador dels últims anys i s’ha emportat les victòries generals de 2018, 2020 i 2021.

El calendari d’aquesta edició estarà format per un total de 13 proves, una més que la temporada passada, ja que la Clàssica Xavi Tondo torna al calendari després que la temporada passada fos seu del Campionat de Catalunya i en quedés fora. Arrencarà amb les dues cites de Sabadell i després passarà per Olot, Òdena, Vilanova i la Geltrú, Perafort, Sant Pere de Ribes, Mollet del Vallès, Valls, Sant Jaume dels Domenys, Ulldecona i La Sènia abans d’acabar el 5 d’octubre a la Gran Clàssica Modest Capell de Torregrossa. El calendari català de carretera també passarà aquest any per Gimenells amb el 1r Trofeu Vila de Gimenells - Prats Advocats, però la prova, de nova creació, no serà puntuable per a les Grans Clàssiques.

Grans Clàssiques - 8è Trofeu Joan Casadevall

  • 2 de març: 53è Trofeu Joan Escolà
  • 3 de març: 94è Campionat de Sabadell
  • 24 de març: 70ª Klassika d'Olot - Trofeu Festes del Tura
  • 28 d'abril: 73è GP Òdena
  • 25 de maig: XII Clàssica Isaac Gálvez
  • 30 de juny: 57è Gran Premi Sant Pere
  • 6 de juliol: 54è Trofeig Abelard Trenzano
  • 7 de juliol: 43è Critèrium de Ciclisme del Vallès
  • 14 de juliol: 7ª Clàssica Xavi Tondo
  • 21 de juliol: 50è Trofeu Sant Jaume dels Domenys
  • 11 de setembre: 73ª Volta Ciclista al Montsià
  • 22 de setembre: 55è Trofeu Sant Bertomeu - Cursa Ciclista "Vila de la Sènia" 
  • 5 d'octubre: 5ª Gran Clàssica Modest Capell
  • Calendari i tota la informació de les Grans Clàssiques - 8è Trofeu Joan Casadevall

La primera de les tretze Grans Clàssiques d’aquest any serà el dissabte 2 de març al 53è Trofeu Joan Escolà, que té preparat un recorregut de 109,6 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell acumulat amb sortida i arribada davant el Pavelló Municipal Cal Balsach. En les dues últimes edicions, els ciclistes russos han estat dominadors de la prova, amb victòria de l’ara professional Gleb Syritsa el 2022 i d’Egor Igoshev ara fa un any. En els dos casos ho han fet liderant un grup molt reduït que s’ha jugat la victòria arribant per davant del gran grup.

També hi ha hagut domini rus en les dues últimes edicions del Campionat de Sabadell, que aquesta temporada es celebrarà el diumenge 3 de març i que els dos últims anys ha vist alçar els braços al mateix Gleb Syritsa el 2022 i a Ivan Smirnov el 2023. La prova, en aquesta ocasió, presentarà un recorregut de 139 quilòmetres i 1.850 metres de desnivell positiu amb el mateix punt de sortida i arribada, davant el Pavelló Municipal Cal Balsach.